Guidat cykelpaket utmed Göta kanal

Guidad cykelpaket utmed Göta kanal

 


Boka en cykelpaket med professionell guide och njut av både den vackra omgivande naturen, utsökta maten och en historisk upplevelse utöver det vanliga. Tillsammans cyklar vi 30 kilometer på den gamla dragvägen mellan Sjötorp och Hajstorp och tillbaka. Vi lämnar nutidsvardagen bakom oss och hänger oss åt historien för en dag.

 

Resan börjar i sommaridylliska Sjötorp, där stenbordet som Karl XIV Johan lär ha ätit vid under kanalens invigning för snart 200 år sedan fortfarande står kvar. Vår kunniga guide lotsar dig sedan förbi anrika slussar, unika alnstenar, månghundraåriga ekar och pittoreska slussvaktarstugor i en cykeltur på totalt 30 kilometer, personligt utformad efter vad just du vill veta mer om. En av höjdpunkterna under turen är Norrqvarn, där historia och nutid flätas samman i en riktig kanal-oas. Här finns möjlighet att njuta av en god lunch i restaurangen, eller äta medhavd picknick vid kanalen.

Målet, förutom resan i sig, är mysiga Hajstorp. Här fick Karl XIV Johan passande nog ta emot Serafimerordens blå band när kanalen var ung, och här finns en av de få bevarade rullbroarna från Motala verkstad. Om du vill kan du besöka Hajstorps slusscafé för att njuta av en härlig fikastund.

 

Visste du att det redan på 1600-talet fanns planer på att binda samman Västerhavet och Östersjön? Att cykelvägarna utmed kanalen en gång trampades av oxar som drog tunga fartyg och att författarna H.C. Andersen och Fredrika Bremer inledde sin livslånga vänskap under en resa på just Göta kanal – Sveriges blå band?

 

Sveriges största byggnadsverk och besöksmål rymmer en nästan ofattbart rik historia. Hämta ny kraft i Göta kanals magiska historia, njut av motion och frisk luft och återvänd till vardagen med en unik upplevelse i bagaget!

 

Efter den här spännande dagen väntar en trevlig kväll på Norrqvarn Hotell & Konferens, där det finns möjlighet att äta en utsökt middag, och där sköna sängar väntar på trötta ben.

Vistelsen på Norrqvarn avslutas med en härlig frukostbuffé morgonen därpå. Därefter finns det tid att upptäcka fler platser längs med Göta kanal. 

 

Fakta

Cyklingen startar och avslutas i Sjötorp.

Start kl. 10.00, avslutning kl. 17.00

Cyklarna är 28″ röda fina damcyklar med 3 växlar, fotbroms och cykelkorg fram.

Paketet måste förbokas.

Maximalt antal deltagare: 20


Bokningsbart 7 maj 2016 och 10 september 2016


 

I cykelpaketet ingår

Övernattning i delat dubbelrum på Norrqvarn Hotell & Konferens

Frukostbuffé

Hyra av cykel och cykelhjälm från/till Sjötorp

Lunch på Norrqvarn Hotell och Konferens (salladsbuffé, varmrätt, kaffe och kaka)

Guidning längs med cykelturen

Informationshäfte samt karta

 

Pris: SEK 1190 per person med del i dubbelrum

Enkelrumstillägg SEK 300

 

 

 

 

 

 

label-button2

 

 SV-sigill Layout 1

 

Norrqvarn Hotell & Konferens
Norrqvarns Slussområde
548 93 Lyrestad
+46 (0)501 - 50770
reception@norrqvarn.se
Öppettider
Hotell & Konferens: Året runt
Restaurang: Aktuella öppettider se här

 

Kristi Himmelfärdsdag har vi öppet på kvällen, torsdag 25/5 , 17-20

OBS:
- Fredag em/kväll, 26/5 har vi abonnerat från 15.00
- Tisdag 20/6 har vi abonnerat från klockan 16.00
- Torsdag 17/8 har vi abonnerat från klockan 16.00

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren