Kajakpaket

På Norrqvarn erbjuder vi olika Kajakpaket.
Ring 0501-507 70 med er förfrågan eller bokning.
Eller kontakta oss genom kontaktformuläret

Prova-på-paddling

Prova-på-paddling är en aktivitet som genomförs på Göta kanal i samarbete med Vänern Outdoor. Här är det minimalt med vind och vågor, ingen som kommer vilse och nära till kanten om någon känner sig otrygg. Detta i kombination med stabila kajaker för nybörjare gör att nästan alla kan delta. Om det trots det finns någon i gruppen som inte kan eller vill paddla så går det att dela upplevelsen genom att promenera, jogga eller cykla längs med kanalen.Vi kan också skräddarsy lösningar som passar för just er personalgrupp med t.ex. paddling på annan plats eller av annan längd.

ca 2-3 h

5 – ca 20 deltagare

Kort paddlingsintroduktion och säkerhetsgenomgång

Fullt utrustade kajaker

Brommö arkipelag

Guidad tur med utomhusmatlagning över öppen eld. Turen går i första hand i Brommös skärgård utanför Torsö men anpassas efter deltagarnas paddelvana och rådande väderförhållanden. Brommöarkipelagen bjuder på det bästa av Vänern. Hela västra Brommö och öarna utanför är ett stort naturreservat. Här finns Vänerns största flygsanddyner, slipade stenhällar, klapperstensfält och månghundraåriga tallar.

Vi paddlar i lugnt tempo och gör stopp för att fika, vila och laga lunch. Lunchen tillagas över öppen eld och består av en vegetarisk wook med bröd till som vi gräddar på en stekhäll över elden. När lunchen är klar sätter vi en kaffekanna med kokkaffe över elden. Vid dålig väderlek rastar vi i en tipi (tältkåta) som vi gör upp vår eld i. Under eftermiddagen stannar vi för en rejäl fika så att vi inte behöver ha bråttom tillbaka hem.

Turen genomförs även vid ”dåligt” väder men kan flyttas utifrån vind- och vågförhållanden. Samlingsplats meddelas senast dagen före turen.

Fullt utrustade kajaker och guide ingår

Lunch och fika ingår

4-8 deltagare (vid tidig bokning upp till ca 20 deltagare)

Har du inte paddelvana är det lämpligt men inte nödvändigt att gå en nybörjarkurs en lördag innan denna tur. Det krävs normalkondition för att orka genomföra turen.

Simkunnighet krävs

Datum efter överenskommelse

Pris 990 kr
Vänern är EU:s största insjö med flera skärgårdar och runt 22 000 öar och skär som utgör ett paradis för kajakpaddlare. Utanför Mariestad finns flera av de största öarna som Torsö, Brommö och Djurö med tillhörande skärgårdar. Här finns mängder av turmöjligheter med kajak. Fina paddelområden är Brommöarkipelagen nordväst om Torsö, Kalvöarkipelagen nordost om Torsö samt arkipelagen kring Dillö och Onsö. Här hittar du vidsträckta sandstränder, slipade klipphällar och klapperstensfält. Du slipper att trängas och kan ofta hitta en egen strand eller ö. På köpet behöver du inte tänka på brännmaneter eller på att dusch av saltet när du badat.

Nybörjarkurs

Den här kursen vänder sig till dig som inte har paddlat kajak tidigare eller som bara har provat på någon gång. Kursen berör främst hur du manövrerar och hanterar en kajak samt säkerhet vid paddling. Vi paddlar ut en kort tur och tar också en liten fikapaus.

Det här kommer vi att träna på:

Komma i och ur kajaken

Hur du paddlar effektivt framåt utan att trötta ut dig

Manövrera kanoten

Stanna och paddla baklänges

Välta (frivilligt men rekommenderas starkt)

Rädda en kompis som vält

Rädda sig själv

Vi kommer också att prata om kajaken, utrustning, sjövett och om att visa respekt i naturen.

Kursen tar upp en stor del av innehållet i paddelpasset nivå gul men fokuserar dessutom lite extra på säkerhet och räddningsövningar. Gul nivå följer efter prova på nivån och är den första av fem nivåer i paddelpasset, som är svenska kanotförbundets version av Euro Paddle Pass – EPP.

Varaktighet: ca 4 timmar

Plats: Mariestad

Fika ingår

Antal deltagare: 2-6 st

Simkunnighet krävs

Pris: 790 kr

———————————————————————————————————

Följande kan utefter vädersituation vara bra att ha med:

Baddräkt eller badbyxor
Vattentåliga skor/sandaler om du inte vill paddla barfota
Tunn vindtät jacka
Ett underställ i ull eller funktionsmaterial
Shorts
Regnkläder
Solkräm
Keps som skydd mot solen
Snodd till eventuella glasögon
Vattenflaska i plast
Dessutom ett komplett ombyte