Cykelpaket med barn

BARNENS CYKELPAKET

Vid GÖta Kanal

Att cykla längs Göta kanal passar väldigt bra för barnfamiljer.
Här cyklar ni 19 km längs den fina bilfria, platta och lättcyklade leden som följer utmed kanalen.

 Under dagen passeras ett flertal slussar och broar. Från Sjötorp där Göta kanal startar, cyklar ni på den cykelled som slingrar sig fram genom den svenska naturens många skiftningar. Cykelleden är de gamla dragvägarna där det för mer än 100 år sedan var hästar och oxar som drog fram båtarna som skulle ta sig genom Göta kanal.

Dag 1
Ni startar er cykling i Sjötorp och sedan cyklar ni längs med Göta kanal upp mot Norrqvarn. På vägen passerar ni inte mindre än 9 slussar samt det lilla samhället Lyrestad. Efter 10 lättcyklade km är ni framme vid Norrqvarns Slussområde. Där ligger Norrqvarn Hotell & Konferens med restaurang, hotell, udda boenden och Barnens Minikanal. Barnens Minikanal är en miniatyrvärld av Göta kanals västgötadel. Här finns alla slussar, signaturbyggnader och sjöar uppbyggda. Här checkar ni in och parkerar cyklarna.
Efter incheckning väljer alla i familjen varsin glass och barnen i familjen får låna en båt att leka med i Barnens Minikanal. Efter en eftermiddag med lek i minikanalen, utforskande av lekbåten och tittat på slussningen i slussområdet är det dags för middag på bryggan. 2-rätters middag, förrätt och varmrätt ingår.

 Dag 2
Efter en härlig frukostbuffé som är en mix av ekologiskt och närproducerat hämtar ni ut era cyklar. Sen är det dags att cykla tillbaka till Sjötorp. Är det fint väder förslår vi att ni tar ett dopp vid badbryggan i Lyrestad.

Bokningsbart alla dagar under juni, juli och augusti 2020.
Söndagar och måndagar under perioden 5/7-3/8 serveras grillbuffé. Tisdag – lördag väljer ni från kvällsmenyn.

Barnens Cykelpaket
från 1495/645/Vuxen/Barn
  • Cykel i 2 dagar, hämtas o lämnas i Sjötorp
  • 2-rätters middag, förrätt och varmrätt (Söndagar och måndagar under perioden 5/7-3/8 serveras grillbuffé.
  • Glass, Norrqvarn
  • Gratis hyra av båt till Minikanalen, Norrqvarn
  • Ert bagage kan med fördel lämnas av på Norrqvarn innan ni åker och hämtar era cyklar i Sjötorp.