FRÅN URSKOG TILL INNANHAV

guidad vandring i Nationalparkerna Tiveden och Djurö

Trolsk urskog i Tiveden möter innanhavets mytiska och mest avlägsna ö, Djurö.
Vandra med guide i två svenska nationalparker och ta del av en enastående naturupplevelse.
Smält sedan intrycken vid rogivande Göta kanal och Norrqvarn Hotell & Konferens och
krydda din tillvaro med de bästa smakerna Västsverige har att erbjuda.

Allt detta ingår
– 2 nätter med del i dubbelrum på Norrqvarn Hotell & Konferens
– 2 x fyrarätters middag av lokalproducerade råvaror
– 2 x frukostbuffé
– 2 x lunchpaket ink. minikylbag för ryggsäck
– Utbildad och certifierad guide under två dagars vandring med mycket god lokalkännedom – tysk- fransk- och engelskspråkig
– Båtresa tur & retur Djurö med en Nimbus Paragon 31. (marschfart 25 kn, vilket ger en båtresa på ca 45 min enkelväg till ön) Er kapten har alla de nödvändiga certifieringar och utbildningar som krävs.
OBS! Miljöbränsle –
enda av sitt slag att ha konverterats från bensin till etanol!

I våra nationalparker finns det vilda, mystiska och orörda – svensk natur när den är som mest storslagen. I paketet ”Från urskog till innanhav” ges man en unik möjlighet att uppleva två nationalparker i vittskilda miljöer under två dagar – det vilda Tiveden i hjärtat av Skaraborg och Sveriges mest isolerade nationalpark, Djurö, mitt i innanhavet Vänern.
Sydsverige bjuder verkligen på oanad, dramatisk vildmark: Så nära, men ändå så långt borta, ord som ligger nära till hands när man upplevt Från urskog till innanhav.

Under ledning av vår lokala guide ges man inte bara en djup inblick i naturen som präglar nationalparkerna,
utan får även ta del av områdenas fascinerande historia. Till Djurö transporteras vi av en miljökonverterade Nimbus Paragon 31. Med plats för 12 personer och med 700 hk är båten optimal för Vänern – trygg, snabb och sjösäker. Vid fint väder kan man sitta ute på däck.
Bor gör man på Norrqvarn Hotell & Konferens med Göta kanal som närmsta granne. Här är alltid maten, lugnet och en gemytlig tillvaro i fokus. Deras lokalproducerade fyrarätters meny är en fantastisk matresa präglad av de bästa råvaror Skaraborg har att erbjuda.

Bokning på förfrågan