KRÄFTSKIVA VID BORDET

längs göta kanal

Upplev något av det svenskaste du kan göra, en Kräftskiva.

I Sverige har vi ätit kräftor sedan medeltiden men själva kräftskivan, festen, som vi har som en kär tradition har varit sen sent 1800-tal.
Det var ett sätt att ta farväl av sommaren och välkomna hösten.

I augusti och september är insjökräftorna redo för att fiskas upp och hos oss fiskar vi direkt från kanalbanken. Efter att vi har fått upp kräftorna kokas de i en lag bestående av vatten, salt, socker, öl och massor av dill. De ska sen stå i lagen ett dygn och efter det är det dags att avnjuta sin fångst

Och det gör vi tillsammans med tillbehör som ostpaj, matiga sallader, nybakt bröd och lite annat smått och gott.
Självklart med hattar och haklappar på.

Nu har ni möjlighet att boka en alldeles unik Kräftskiva.
Längs Göta kanal har vi nämligen ett av Visit Swedens Bord, The Edible Country. Visit Sweden har placerat ut ett antal bord på Sveriges vackraste naturplatser. Och nu har ni möjligheten att boka ett bord och en Kräftskiva hos oss.

Vi dukar upp bordet med kräftor, tillbehör, hattar och haklappar. Drycken förbokas på plats.
Vi visar er till Bordet och ser till att ni kommer tillrätta.
Har ni inte ätit kräftor förut visar vi självklart hur ni ska göra det på bästa sätt. Efter det har ni Bordet helt för er själva.

Bokningsbart i augusti och september, ej lördagar.
Tänk på att klä er efter väder, kolla gärna vädret innan ankomst.

Kräftskiva vid bordet
525/p
  • Bokningsbart från 1 augusti till 30 september, ej lördagar
  • Minimum 4 personer, max 12 personer
  • Tid 18.00
  • Dryckespaket bokas på plats
  • Eventuella avbokningar senast 48 timmar innan ankomst.
  • Bokningsbart senast 5 dagar innan ankomst