Mat & Möten gruppresa

Mat-och-möten-gruppresa-2016

Mat & Möten- gruppresa till Västsveriges matproducenter

 

Följ med på en dagsresa till Västsveriges skafferi och träffa några av de bästa matproducenterna mellan Vänern och Vättern.
Som extra krydda har vi hela dagen med oss en av kockarna från Norrqvarn. Vår kock kommer guida oss genom Västsveriges kulinariska landskap och delar med sig av sin yrkeskunskap.
Detta är en dag fylld av smaker, inspiration och kunskap.

 

Resan är fylld med besök hos skickliga matproducenter och deras mysiga gårdsbutiker.
Här får vi ett unikt tillfälle att komma bakom kulisserna och ta del av det där lilla extra.
 Självklart kan du också handla med dig lokala råvaror ur Västsveriges skafferi och ta med dig hem till ditt eget kök.

 

Vi möts upp på Norrqvarn Hotell & Konferens för att kliva på bussen som ska ta oss på den kulinariska roadtripen. Under dagen kommer vi att besöka följande matproducenter:
 

Qvänum Mat & Malt – Bryggmästare Claes Wernersson välkomnar oss och visar sitt bränneri och bryggeri. Qvänum Mat & Malt brygger välrenommerad lokalproducerad öl och i deras vackra kopparpanna förvaltar de svenskt kulturarv och destillerar fram ett helmaltsbrännvin. All deras öl är naturlig, helt utan tillsatser med vatten ifrån egen brunn. Den är också opastöriserad och ofiltrerad vilket gör den till en levande produkt. Ölen förändras och mognar över tid; den lever.

 

matresan-slide2Sivans Ost– ”Ä dä ente gött kan dä lika gärna kvetta” Så ser Sivan på ost och annat gott att njuta av i livet! Sivans Osthandel är familjeföretaget som i fem generationer arbetat med ost. I ett garage på västgötska Varaslätten finns ett himmelrike för alla ostälskare, och dit ska vi!

 

Knäck & Bräck – Vackert placerat i Östra Tunhem ligger Knäck & Bräck. Här tillverkar Anna-Lena och Nicklas knäckebröd och skorpor som bakas av ekologiska  gamla sädesslag odlade av bönder i Västergötland. I den mysiga gårdsbutiken hittar vi bland annat lingonknäcke och dinkelknäcke.

 

Wrågården Falköping – Wrågården blev 2015 utsedd till årets livsmedelsproducent i Skaraborg. Gården är även en besöksanläggning med en älg- och bisonpark. Här lär vi oss mer om bisondjuret och får smaka på det fina köttet från gården.

 

matresan-slide1Lugnåsberget Ekogrönt – Lena och Magnus odlar ett brett sortiment av KRAV-godkända grönsaker som de säljer i välbesökt gårdsbutik. Gården är belägen på det natursköna Lugnåsberget, (Kinnekulles lillasyster) strax söder om Mariestad.

 

 

 

Olivia Eko – Strax utanför Vedum, mitt i Västra Götaland ligger detta familjeföretag.

Deras största produkt är en kallpressad rapsolja. De driver också en liten gård på 15 hektar åker och bete. Här finns bär- och grönsaksodlingar, får, frigående höns och en biodling. Rapsoljan lagras och tappas i den nybyggda produktionslokalen, där det även görs saft och sylt.

 

 

Lokalproducerad middag och boende.

Kombinera gärna dagsresan med middag och boende hos oss på Norrqvarn. Middagen består av en lokalproducerad meny och ni bor i Norrqvarns fina hotellrum. Härlig frukostbuffé med stort utbud av lokala råvaror ingår.

 

Fakta

Datum 2016

24 september

 

Bussresan börjar och slutar vid Norrqvarn Hotell & Konferens

Avresa 09.00

Hemkomst 18.30

Lunch & två stycken fika ingår. 

Förmiddagsfika har vi med oss, Lunch på Wrågården, eftermiddagsfika Sivans

Bussresa och producentbesök ingår

Kock som guidar under hela dagen ingår

 

Pris

Bussresa med producentbesök och guide inklusive lunch och fika SEK 795

Lokalproducerad 4 rätters middag Tema vegetariskt.   SEK 495 per person inkl fördrink

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren